idézetek

Hiszünk abban, hogy a művészet mindenkié...

Jean Kennedy Smith (Very Special Arts)











2011. január 4., kedd

2010.

Bár a hivatalos évértékelést később – a küldöttgyűlés alkalmával – szoktuk megtenni, mégis, egyfajta szubjektív visszatekintés engedtessék meg így 2010-2011. fordulóján. Mert ez évben is történtek olyan dolgok, melyek említésre érdemesek, különösen ezidőtájt, amikor ismét bizonytalan pénzügyi helyzetben vagyunk, s úgy tűnik évről-évre bizonyítanunk kell az Egyesület létjogosultságát.
Nem volt ez másképp tavaly sem – bár akkor létünk még nem volt kérdéses – amikor annak ellenére, hogy nem láttuk a rendezvények anyagi hátterét, ismét színes programtervvel álltunk elő, melynek nagy részét tető alá is hoztuk.

Folytatódott a képzések sora Egerben, új helyszínt kapott az alkotótábor Tatán, és egy jó hangulatú „nyárias” fesztivált rendeztünk Szarvason. Emellett persze regionális és megyei találkozók sora, kiállítások, számos egyéni és csoportos fellépés szolgálták a „megmutatkozást”.
A fellépések között külön meg kell említeni a NESZ mohácsi koncertjét St. Martinnal, és a KOMISZ előadását a Művészetek Palotájában.
Ahogy mindennapi életünkben fontos szerepet játszik a fotó és a film, úgy rendezvényeink sorában is több fotókiállítás szerepelt, a zsirai filmszemle pedig bizonyíték arra, hogy megfelelő szakmai értékelés mellett már egy év alatt is látható eredmények mutatkoznak.

A programszervezés mellett azon is munkálkodtunk, hogy e kulturális-szervező tevékenység megfelelő nyilvánosságot kapjon, egyúttal tagjainkkal élőbb kapcsolatot alakítsunk ki. Ennek érdekében aktualizáltuk honlapunkat, elindult az online hírlevél és a műhely blog, s ma már számos internetes oldalon jelen vagyunk kisfilmjeinkkel.
Ez utóbbira, rendezvényeink filmes dokumentálására különösen büszkék vagyunk!

Az Egyesület lehetőségeihez képest kisebb-nagyobb mértékben tudta támogatni tagjainak részvételét a programokon, s bár az abszolút számadatokban tapasztalhattunk némi visszaesést, a tanfolyam 40, az alkotótábor 150, és a fesztivál 800 fős résztvevői köre továbbra is jelentősnek mondható.
Több támogatással, nagyobb hozzájárulással szélesebb érintetti kör lenne mozgósítható, amihez az Egyesület anyagi stabilitásának megteremtése szükséges. E tekintetben 2011. sorsfordító év lesz számunkra, hasonlóan más, valóban érdemi munkát végző civil szervezetekhez.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése