idézetek

Hiszünk abban, hogy a művészet mindenkié...

Jean Kennedy Smith (Very Special Arts)











2010. december 7., kedd

1 hét vagy 2

Ismét eseménydús héten vagyunk túl, ami valójában már november 23-án elkezdődött. Akkor tartottuk ez évi utolsó elnökségi ülésünket Budapesten, – ilyen alkalmakkor fontos döntések is születnek – többek között elkezdtük összeállítani az MSMME 2011. évi kulturális programtervét.
Programokat tervezünk – ismét tanfolyam, filmszemle, nemzetközi kulturális fesztivál, alkotótábor, továbbá NESZ és KOMISZ fellépések szerepelnek „álmaink” között – miközben bizonytalan az Egyesület jövője, nem látjuk még a jövő évi működési költségek fedezetét. De álmok nélkül nem létezhet senki, mi sem…

Szóval miről is döntöttünk? Talán a legfontosabb, hogy kulturális fesztiválunk – amely 2011-től speciális művészeti fesztivál néven szerveződik, s mint ilyen a 9. nemzetközi és 24. országos rendezvény lesz a sorban – mottója: JÁTSZVA LÁTSZOM. Mint azt korábban írtuk, a tervezett helyszín Pécs, tervezett időpont június 30.- július 4.

A megbeszélést a szokásos irodai munka követte, mindaz, ami elhangzott papírra került, levelek születtek, programterv íródott – amely januári hírlevelünkben közre is adatik…

December 1-én hóesésben érkeztünk Ajkára, ahol a Molnár Gábor Műhely Alapítvány minden évben ezidőtájt, a fogyatékos emberek világnapjához kapcsolódva szervezi a Veszprém Megyei Kulturális Találkozót. S mit láttunk? Fellépő csoportok sorát ezúttal nem a helyi kaszinó, hanem a Nagy László Szabadidő Központ színpadán – köztük az ajkai HATLÁB formációt, amit az országos fesztiválra is várunk! – továbbá HANGADÓK koncertet, és mindent, mi szem szájnak ingere. Megszokott már, hogy a találkozó részeként beszélgetés zajlik egy meghívott előadóval: sérült fiatalok kérdezték korábban Novák Pétert, tavaly Katona Klárit és ez évben Lovasi Andrást. Vele persze a közös éneklés sem maradt el!
Ajkára szeretnénk még visszatérni, a találkozót regionálissá bővíteni, talán a Nemzeti Színkottás Zenekar is felléphetne egyszer egy jótékonysági gálaest keretében, segítve ezzel az Alapítvány munkáját. Meglátjuk mit hoz 2011…

És még mindig nincs vége a hétnek, melynek utolsó két napja Budapesten, az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Karán talált bennünket. A Kitárt Ajtók Ünnepe keretében kiállítást rendeztünk az Egri Műhely szín-foltos festményeiből, standoltunk a civil börzén önkénteseket keresve, belepillantottunk a Baltazár Színház Fiúk Lányok c. előadásába. Meghallgathattuk Novák Péter, Görög Zita, Liling Tamás és mások véleményét a média fogyatékos emberek megjelenítésében játszott szerepéről.

Munkánk egy része az irodához kötődik, pályázatírás és elszámolás, hírlevél szerkesztés, minden olyan dolog, ami megalapozza a programok szervezését, másik része terepgyakorlat az ország adott rendezvényhelyszínein, találkozás azokkal, akikért dolgozunk. 


Hát ilyen 1 munkás hetünk, vagy 2.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése