idézetek

Hiszünk abban, hogy a művészet mindenkié...

Jean Kennedy Smith (Very Special Arts)











2010. november 14., vasárnap

1 hét eseményei

November első hetében még irodai munkával teltek a napok, aztán útra keltünk, s Mohácson töltöttünk három napot. Ismét tánc- és drámatábort szerveztek "pándys" barátaink, melyhez művészeti vezetőnk is hozzátette a magáét.
Időt szakítottunk arra is, hogy újonnan célkeresztbe vett fesztiváli városunkat, Pécset, ezen belül a színházát megismerjük. Mi lehetne jobb alkalom erre, mint egy előadás? Nemrég alkalmunk volt látni Az arany ára c. piaci játékot, ami Bereményi Géza Eldorádójának drámai változata, most pedig Joshua Sobol Getto c. darabját néztük meg, amely a vilniusi gettóban működő színház története.
Mindeközben láthattuk a színházi technika működését, Győr után ismét forgószínpaddal dolgozhatunk, ha minden összejön. Persze bejártuk a pécsi belvárost is, amit ezúttal fesztiválszervezői szemmel néztünk meg.

Mohácson nyílt meg a budapesti Art Brut Galéria fotókiállítása, amely a fogyatékos emberek hétköznapjait hívatott bemutatni. Számunkra egy hosszabbtávú kapcsolat lehetőségét adta az az egyeztető megbeszélés, amit a galéria vezetőivel folytattunk, s melynek alapján kiállítást tervezünk a képekből Egerben, a "színfoltosok" festményeiből pedig - művészeti értékelést követően - Budapesten.

S hogy mit nevezünk art brut-nak? Megtaláljuk honlapjukon:
http://www.artbrut.hu/

Mohács és Pécs után ismét egy nap irodai munka, a soron következő elnökségi ülés előkészítése, pályázati elszámolások és pályázati munkaanyagok egyeztetése...


November 11-e reggelén irány Budapest, várnak a Szociális Expo standjai. Ezúttal darvastói és tordasi termékek kaptak helyet az MSMME logó alatt, a megnyitóban Balogh Lajos Attila és Szőke János (Darvastói Musical Csoport) éneklését csodálhattuk meg, míg az aktuális workshopban kisfilmjeink megtekintése mellett a művészet erejéről is szó esett, a mi szánk íze szerint.

Eseménydús hét volt, melynek méltó megkoronázása lett volna a szombat esti egri színházi előadás (A selyemcipő) - de nem volt az...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése