idézetek

Hiszünk abban, hogy a művészet mindenkié...

Jean Kennedy Smith (Very Special Arts)











2010. augusztus 16., hétfő

műhely hírek online

m ű h e l y  h í r e k  o n l i n e
2010. július 28., összeállította: zsupos dóra


Műhely hírek online

Online hírlevelünk reményeink szerint már nem csak tagjainkhoz jut el, hanem szélesebb kör is értesülhet a Magyar Speciális Művészeti Műhely Egyesület rendezvényeiről, tagműhelyeink programjairól, értelmileg sérült embertársaink értékteremtő művészeti munkájáról. Akik szeretnének többet tudni rólunk, keressék fel honlapunkat a http://www.msmme.hu/ címen!


Nekünk a tegnap nem elég!

A Szarvason július 1-5. között megrendezett XXIII. Országos Kulturális Fesztiválról több internetes hírportálon is jelentek meg összefoglaló anyagok, tudósítások, ezek közül ajánlunk most olvasóink figyelmébe néhányat az alábbi linkeken:

http://www.bekesmegye.com/bekes-megye/nekunk-a-tegnap-nem-eleg

http://www.bekesmegye.com/bekes-megye/nekunk-a-tegnap-nem-eleg-szarvas

http://www.newjsag.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=2137:ma-van-a-holnap-tegnapja&catid=62:rendezveny&Itemid=39


Homokszobrász fesztivál

Zsirai barátainkkal szeptember 1-én rendezzük meg a XVIII. Homokszobrász Fesztivált, amely ezúttal egy afrikai szafarira invitálja a résztvevőket. A tavalyi évben elindított kezdeményezést, miszerint az állandó meghívottak mellett egy-egy új csapatnak is lehetőséget kívánunk biztosítani a részvételre, ez évben is folytatjuk. Várjuk tehát azon érdeklődő MSMME tagintézmények jelentkezését, akik szívesen részt vennének a homokszobrászkodásban. Több jelentkező esetén sorsolással döntünk az ez évi résztvevőről. Mellékelten a fesztivál felhívása és jelentkezési lapja.


Egy nyárias fesztivál

Nyárias fesztivál volt a szarvasi. Nem nagyon szokás egy értelmi fogyatékkal élők kulturális seregszemléjéül szolgáló fesztivált a „nyárias” jelzővel illetni. Gyakorta használtak azokkal kapcsolatban pl. a „remekül szervezett”, „sokszínű”, „lélekemelő pillanatokban gazdag” jellemzések. Azért nem az imént felsorolt szavak, szókapcsolatok valamelyikét emeltem ki a címben, mert azok az MSMME által szervezett rendezvényekre hosszú idő óta markánsan jellemzőek.

Nyárias fesztivál volt a szarvasi. Végig vidám, pörgős, bulis. Az azon fellépő zenekarok, énekesek produkciói és az azokon látott táncok háttérzenéi csak fokozták az imént jellemzett általános hangulatot. Esténként pedig a gyakran zsúfolt sátorban és a Fesztiválklubban kiváló zenekarok, előadók szórakoztatták azokat (minden nap nagyon sokan voltak ilyenek), akiknek még maradt energiájuk, kedvük bulizni a reggeltől estig tartó szüntelen, ugyanakkor sok áldással teli munka után.

Nyárias fesztivál volt a szarvasi. Az idő kegyes volt a résztvevőkkel, emlékeim szerint csak egy délután esett az eső. Kánikula és napsütés csempészett örömöt (igaz, alkalmanként bosszúságot is) a szarvasi napokba. Akiknek „sok volt” a város mediterrán arculatához teljesen alkalmazkodó időjárás, azok a város strandfürdőjének medencéiben hűsölhettek.

Nyárias fesztivál volt a szarvasi. Életünk szép, élményekben gazdag nyaraira azok eltelte után még hosszú ideig, sok-sok évig emlékszünk. A szarvasi fesztivál véleményem szerint hozzájárulhat ahhoz, hogy valamennyi résztvevő 2010-es nyara felejthetetlen legyen.
Nádudvari Péter, ÉNO Gyöngyös - Gyöngyszem Zenekar


NEKÜNK A TEGNAP NEM ELÉG! - T.J. Hooker naplója James Bond fesztiválján

Kedves Naplóm,
2010. július 1.: szemszín barna, haj állítólag aranyfényű mokka a hajfestékes doboz szerint, bár sem fényesebben, sem frissebben nem érzem magam. Magasság évek óta stagnál, megállt fejlődésem valahol a 162 cm környékén. Súly 51 kg (bár az elmúlt hetekben egyre gyarapszik - stresszelek, bepanírozva talán még a rozsdás szeget is megenném).
Tegnap este landolt az elnöki különgép Szarvas Ferihegyén, fedélzetén 4 fő épségben megérkezett. Lakosztályunk elfoglalva, gyomrunk megtelve, szúnyog-gyilok kézben, tehát nincs más hátra, mint előre.

Reggel 7 óra: ébresztő, fogmosás, cipő a lábra, kávé (mindenképpen dupla, 80 Ft és Olaszországban érzem magam - köszönjük kapucsínó). Akció fedőneve: regisztráció. Ma esek át a tűzkeresztségen, első fesztiválom első hivatalos napja, azt hiszem érthető aggodalmam. A csapat bevetésre készen áll, csak az én arcomon a rettenet - tudod milyen vagyok, mindig ez a hiszti…
Szállingóznak a csoportok, másfél liter barack (nono, nem félreérteni, rostos) és körülbelül 40 pogácsa után kijelenthetem: nyakig benne vagyok és élvezem. Ismerős arcok, hangok körülöttem, nem vagyok már E.T. - idetartozom én is.

18.45: Indul a mandula! Zászlófelvonás a VPMK előtt, trubadúrok az erkélyen. A színházterem csordultig megtelve várakozással teli fellépőinkkel. Elnök Úr megnyitja a 2010. évi XXIII. Országos Kulturális Fesztivált és megkezdődnek az előadások. Szarvas itt is - ott is, Pacsirta dalol, a fesztiváli közönség pedig mulat - nem is akárhogy! A nyitóképben Magyarbánhegyes produkcióját többek között követi Balmazújváros, Regöly és Darvastó tánccsoportjai. Előre bocsájtanám kedves naplóm, hogy a teljesség igénye nélkül kell neked beszámolnom az események lezajlásáról, sok ez nekem, földi halandónak…
Hohó, nem is mertem még előrukkolni vele, milyen meglepetések vártak ránk az est hátralevő részében. Ki sem találnád, ki húzta el a szarvasi fesztivál résztvevőinek nótáját!? Bizony, bizony Baby Gabi, aki - nem kis meglepetésemre - még Zámbó Jimmy dalait is nagyszerűen improvizálja a színpadon! Gabi tüzes előadása után pedig a Lobbanáspont változtatta lángtengerré a szabadtéri színpadot.
Eme nagyszerű napot csak is egy hasonlóan nagyszerű előadó zárhatja: Leitz Csaba, a mohácsiak két lábon járó zenegépe beindította a szerelemvonatot és nem volt többé megállás. Ugyan ki gondolhatta volna, hogy ezen az estén indul útjára karrierünk újabb állomása, s youtube-sztárokká varázsol minket Hajdú Tibi bácsi. Pöttyös labda a fasorba sincs, van helyette digicam, széles mosoly, géppuskaláb, műanyagpohár, martini nem hogy keverve, de felrázva sem…

MZ/X jelentkezz! T.J. Hooker James Bond lány jelentése az akcióról: koordináták: terasz, balról kettes szék Gódor Eszter beépített ügynök mellett. Idő: kettő, negyed kettő. Helyzetem: az akció titkosságára való tekintettel csak annyit árulhatok el: első nap vége, fáradtság, béke. Huhh…
Dórike

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése