idézetek

Hiszünk abban, hogy a művészet mindenkié...

Jean Kennedy Smith (Very Special Arts)











2010. augusztus 12., csütörtök

műhely hírek online

m ű h e l y  h í r e k  o n l i n e
2010. július 13., összeállította: zsupos dóra


Fesztivál Szarvason

47 intézmény, 80 művészeti csoport, 110 műsorszám, 850 résztvevő. Ha számokban akarjuk kifejezni ez volt a Speciális Művészeti Műhely XXIII. Országos Kulturális Fesztiválja. A számoknál azonban többet mondanak azok a felvételek, amelyek a 2010. július 1-5. közötti szarvasi fesztivál fellépő csoportjairól és egyéni előadóiról készültek. E nem hivatalos felvételek elérhetőek a youtube-on az alábbi linkeken:

http://www.youtube.com/watch?v=awD6fQK4XwM

Hamarosan beszámolókkal, értékelésekkel is találkozhatnak az érdeklődők honlapunkon és a fesztiválról beszámoló egyéb internetes oldalakon, pl: Fesztivalkalauz.hu.


Liget Fesztivál 2010.

A Somogy Megyei Gyermektábor augusztus 10-16. között rendezi meg Fonyódligeten a III. LIGET FESZTIVÁLT (NEMZETKÖZI GYERMEK-, IFJÚSÁGI, MŰVÉSZETI- ÉS SPORT TALÁLKOZÓ, ZENEI-, TÁNC-, SZÍNJÁTSZÓ ÉS AKROBATA CSOPORTOKNAK), melynek célja, hogy bemutassa a gyermek és ifjúsági művészeti csoportokat a Fonyódon nyaralóknak, ezen belül teret adjon a fogyatékos fiatalok és felnőttek megmutatkozásának.

A LIGET FESZTIVÁL alapgondolata, hogy gyerekeknek (ifjaknak) szól, miközben ők az aktív résztvevők is. Fogadja azokat a csoportokat, akik több napon keresztül szeretnének együtt nyaralni, a produkcióikon dolgozni, ill. a bemutatókon, sportversenyben részt venni. A csoportok a fesztiválon meghívással vagy pályázat útján vehetnek részt.

Az MSMME művészeti bemutatókkal kapcsolódik a fesztiválhoz, melyekre az augusztus 14-i integrációs nap keretében kerül sor. Ez egyúttal JÁTÉK-NAP, BEMUTATÓ ÉS VÁSÁR „Gombfocitól az aktív tábláig” címmel.
Várjuk olyan művészeti csoportok jelentkezését, akik az integrációs napon zenés, táncos műsorral vennének részt, és műsorszámaikat délelőtt 10.00 és délután 18.00 óra között bemutatnák a szabadtéri színpadon. A színpadi bemutatókon túl lehetőség nyílik kézműves foglalkozások megtartására is.
Azok, akik az integrációs napra érkeznek és a programokhoz műsorral kapcsolódnak, kézműves foglalkozást tartanak, vagy játékot tanítanak, (előzetes bejelentés alapján) ebédre a tábor vendégei. Jelentkezni a mellékelt jelentkezési lap visszaküldésével lehet, amit kérünk július 25-ig megküldeni e-mail címünkre: msmme@t-online.hu


Műhely hírek online

A kéthavonta postai úton megküldött műhely hírek mellett júliustól rendszeresen jelentkezünk hírlevelünk online változatával, melyben aktuális Egyesületi információkkal szolgálunk. Egyúttal várjuk tagjaink visszajelzését, értékeléseit programjainkkal kapcsolatosan. Példaként hozzuk egy nemrég hozzánk érkezett levél részletét:

„Engedjék meg, hogy ezúton is köszönetünket fejezzem ki a fesztiválon való részvételi lehetőségért! Túl azon, hogy jól éreztük magunkat, nagyon tanulságos is volt.
Érdekes volt megtapasztalni, hogy az ország különböző pontjain milyen munka folyik, mit tartanak fontosnak, mit szeretnének közölni a közönséggel, mennyire más szakmai és anyagi háttérrel rendelkezünk, mert be kell vallanunk, hogy a pénz igenis sokat számít ebben az esetben is. Köszönöm a személyes szakmai értékelés lehetőségét is: igazolta, hogy például a versmondónk esetében igenis tehetségről van szó és jó úton vagyunk a terápiás munka során… Fehér István színművész szavai pedig igazolták munkánkat.”
/Izsó Hunorné Szabó Éva, Békés, Derűs Ház/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése