idézetek

Hiszünk abban, hogy a művészet mindenkié...

Jean Kennedy Smith (Very Special Arts)











2012. január 23., hétfő

Műhely hírek online

Műhely hírek online
2012. január 19. összeállította: zsupos dóra




Műhely hírek online

Az MSMME műhely hírek online netmagazinja sérült alkotók művészeti tevékenységét mutatja be. Róluk, értük, nekik, nektek!


2012.

Nomen est omen? Valóban itt a világvége? Tévedhet-e Nostradamus próféciája, és folytatódik-e 2013-ban a maja naptár? Szökőár, földrengés, meteorzápor, vagy szimplán pénztárcánk totális végelgyengülése vezet majd bolygónk népességszám csökkenéséhez?


Nehéz évet zártunk mindannyian, és sajnos az újrakezdés sem tűnik egyszerűnek. Az MSMME csapata mégis újult erővel veselkedik a 2012-es évnek!
A csodalámpa összetört, a varázsszőnyeg túl rongyos már, és a jótündér keresztanya talán már a mesében sincs. Ha így megy tovább, nem élünk boldogan, amíg. De!

Mindenképpen lesz az idei évben is NESZ tábor, ipar-és képzőművészeti alkotótábor, regionális kulturális találkozók, kiállítások, és az idén ünnepeljük speciális művészeti fesztiválunk 25. évfordulóját!
2012-ben is Veletek, helló újév, üdv: MSMME.


Adhat.hu

Igen, adhat. Aki tud, és aki akar. Az MSMME online gyűjtőakcióba kezdett az Adhat.hu internetes oldalon, melynek révén TE is segítheted munkánkat. Amennyiben az elmúlt 25 év alatt elért sikereink, a fogyatékkal élő embertársaink művészeti tevékenységéért tett erőfeszítéseink, és az általunk szervezett rendezvények Téged is élményekkel, tapasztalatokkal gazdagítottak, kérlek, segíts, hogy mások is részesei lehessenek a jövőben! Tegyünk együtt közös ügyünkért!



Hangadók palacsintája

2012. január 20-án mindenkit szeretettel vár az ajkai Hangadók zenekar egy alkalmi koncerttel egybekötött kultúrvacsorára a veszprémi Südi Óriáspalacsintázóba. A belépés természetesen díjtalan, a kellemes zene és a jó hangulat mellé mindenki ízlelhet palacsintát, és kortyolhat némi forralt bort!
A kezdés várható időpontja 20 óra, a befejezést meg ugyan ki tudja?!




45 év távlatából

Decemberben ünnepelte 45. születésnapját az HMÖ Gyermekotthona és Fogyatékosok Otthona. Ezen jeles alkalom megünneplésére az Otthon dolgozói és lakói egész napos programmal készültek az ellátogató nézőközönség fogadására. Előadást tartott többek között Víg Józsefné, az intézmény igazgatója, valamint Asztalos Zsolt, az MSMME elnöke.
Színes gálaműsorral készültek a jeles napra az intézmény művészeti csoportjai, köztük a Terra Kotta zenekar, a Manók Menő Tanodája, a Nyitni Kék színjátszók, és az Egri Műhelybe járó néptáncosok és a Szél Anikó vezette mozgásszínházasok.
Fiatal színjátszóink pécsi kulturális fesztiválunkon is bemutatkoztak Az aranyszőrű bárány mozgásszínház ősbemutatójával, melyet most Fábián Gábor videó anyagán keresztül tekinthettek meg:




Kulturális Programterv

2012-es programtervünk előzetese január hónapban remélhetőleg minden kedves Egyesületi tagtársunkhoz, tagintézményünkhöz eljut. Amint azt majd Ti is láthatjátok az idei paletta is igen színesre sikeredett. Az elmúlt évek tapasztalatainak megfelelően megpróbálunk minden igényt kielégíteni, a lehető legszélesebb művészeti skálán mozogni, mindezt a legelérhetőbb áron megvalósítani.
A felsorolt programok mellett azonban szívesen listánkra vennénk az általatok ajánlott „házi”rendezvényeket is! Hirdetésfelvételt, közönségtoborzást, lebonyolítást, külső segítséget örömmel vállal Egyesületünk szakmai csapata, önkéntesei!


Dursunbey

Táncosok, figyelem! Május 22-26. között vissza nem térő néptánc workshop élményben lehet részetek!
Az Európát és Ázsiát összekötő nyugati civilizáció gyöngyszemében, Törökországban ismerkedhettek meg a muszlim világ sajátosságaival.
A képzést az Európai Unió támogatja, így részvételi díjjal nem kell számolnotok, a jelentkezők bepillantást kaphatnak a hagyományos török folklór világába, alapszintű ismereteket szerezhetnek a népzene, a néptánc, a népviselet és az étkezés terén.


Bővebb információ és jelentkezés Egyesületünk e-mail címén lehetséges: msmme@t-online.hu .


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése