idézetek

Hiszünk abban, hogy a művészet mindenkié...

Jean Kennedy Smith (Very Special Arts)











2011. február 22., kedd

kendőzetlen (H)arcok

(Fáradtan fekszel, nyúzottan ébredsz, telik a nap, múlik a hét. Most sajnáljalak?!)
Kedd reggel fél nyolc: vedd be a vitaminjaid, és százszor mondtam már, hogy ne idd éhgyomorra a kávét, mert hát egyébként is rossz a ketyegődnek, miért teszed tönkre még a gyomrod is? Igen, jó, tudom, megy a napi rutin, akár a 12-es busz a megállóból minden óra 14-kor.
Melódia. Mondhatnád azt is, hogy ezazzz, végre van mit csinálnom, volt miért felkelni, a ruháidat sem feleslegesen válogattad össze, nem mellékesen most nem te költesz rezsire. De te, igen TE! Mit csinálsz? Nyűglődsz. Miért? Hahh, miért nem. A főnököd cseszeget, a munkatársnőd megint rajtad lóg, ez a zakó meg valahogy még sem olyan tuti a vadonatúj királykék menedzser cipőddel.
Örülök, hogy elégedett vagy teljes mértékű elégedetlenségeddel. Borostás arcod a tükörben. A szánalmas szélmalomharcod az élettel. Nem, ennek semmi köze a küzdelemhez Don Quijote!
Egy Bűvész, egy Illuzionista, a Fekete Bohóc, egy Hideg Mosoly, Szerelmespárok, a Horgász srác és a Barátok. Vászonról lekacsintó boldogságpacák, melyek igenis saját (H)arcaikat vívják. Hogy hogyan?
Ugyan már... Azt hiszed, Van Gogh-ot zavarta, hogy csak fél füllel tud fülelni? Vagy Goyát érdekelte, hogy siket? Dalít meg talán csak a saját egója zaklatta volna fel, meg egy Andalúziai kutya…
Az én művészeim is fogyatékkal élnek. Ki egy kicsit súlyosabbal, ki egy kicsit gyengébbel. Sérültek. Kimondtam. És?! A művész az művész. Nem több. De nem is kevesebb.


Mindennapos harcok. Enyém. Tiéd. Kié?
Magyar Speciális Művészeti Műhely Egyesület. Szín- Folt Műhely (H)arcok festménykiállítás. Eger. 2011. február 7-március 4. Agria Park Galéria.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése